تاریخچه : استفاده از کف کاذب به دوران عصر باستان برمیگردد . در دوران رومیان حد فاصل بین خاک و زمین را با سنگ و چوب جدا میکردند . پیشینیان از این تکنیک ( کف کاذب ) برای ایجاد فاصله بین خاک سطح و زمین استفاده میکردند . این موضوع باعث میشد تا آبراهی برای مایعات ایجاد شود تا از مرطوب شدن خاک جلوگیری شود.

کف کاذب دارای پایه هایی می باشد که در سازه ها بعنوان کف اصلی استفاده نمی شود . جهت بالا بردن و ارتقاء سطح زمین و یا قسمتی از سازه استفاده شده و روی کف اصلی سازه اجرا می گردد. به منظور پوشاندن کابل ها و لوله ها و تاسیسات نصب در سطح، کاربرد فراوانی دارند.

کف کاذب

کف کاذب نوعی سازه ارتفاع دار میباشد که توسط شبکه فولادی ساخته شده و امکان عبور کابل ها ، تاسیسات مکانیکی ، تاسیسات برقی را از زیر آن فراهم می سازد. این محصول عموما در دیتا سنتر ها ، محیط های مخابراتی ، اتاق فرمان های ارتش و شرکت های ساختمانی مدرن مورد استفاده قرار میگیرند . سازه جانبی دیگری وجود دارد که با استفاده از آن ارتفاع کف کاذب به نحوی نصب میگردد. که حتی افراد میتوانند در زیر آن رفته و در آنجا برای تعمیرات و نگهداری تردد نمایند . همچنین استفاده از این محصول متداول ترین راه برای نصب تجهیزات تهویه مطبوع و هواسازها در ساختمان ها می باشد.

انواع کف کاذب

۱-کف کاذب فولادی

۲-کف کاذب سنگی

۳-کف کاذب چوبی

۴-کف کاذب آلومینیومی

۵-کف کاذب سرامیکی

۶-کف کاذب شیشه ای

این دسته های مختلفی از انواع آن هاست که دامنه ی قدرت انتخاب ما را برای شرایط و محیط های مختلف، چه از نظر زیبایی و چه از نظر مقاومت های وزنی و دمایی و … وسیع تر میکند.

مزایای کف کاذب

-کابل کشی و سیم کشی بدون دستکاری در بنا

-قابلیت حمل، نصب و اجرای سریع کف های کاذب

-زیبایی و ….

معایب کف کاذب

چند عیب کلی برای این سیستم وجود دارد اما برای ذکر مهم ترین آنها، باید به موضوع نگرانی امنیتی اشاره کرد.

به طور کلی به دلیل فضای بین کف بنا و کف کاذب ، در صورت بروز آتش سوزی، خطر انتشار آتش و دود های سمی وجود دارد و همچنین ایمنی تاسیسات مهمی که در این بین قرار دارند نیز حائز اهمیت است.

در نتیجه برای مهار کردن این امر باید به خوبی سیستم دود بند و آتش بند اجرا شود که تا حد زیادی از بروز خسارات جانی و مالی جلوگیری کند. هدف از ایجاد سیستم کنترل و مدیریت آتش و دود، جلوگیری از انتشار و گسترش آتش هنگام آتش سوزی است. امروزه وجود بازشوها، رایزر ها و … در ساختمان های جدید، این موضوع را به یکی از مباحث مهم مهندسی حریق در ایمنی ساختمان ها تبدیل نموده است.

پیشنهاد سازه پایدار الهیه:

 سیستم آتش بند و دودبند شرکت سازه پایدار الهیه که محصولات برندهای معروف جهان از جمله لینکران و فلمرو کشور آلمان را با بیش از ۳۰ سال تجربه به شما پیشنهاد میکنیم.

در همین راستا، لینکران به صورت کاملا تخصصی به ارائه راه کار هایی به منظور حفظ جان و مال انسان ها و فراهم ساختن ایمنی لازم در برابر آتش سوزی پرداخته است. محصولات لینکران با تنوع بالایی برخوردار است و مجموعه ای از پشم سنگ فشرده با چگالی بالا، عایق الاستومری ، مورتار، حلقه های آتش بند، ماستیک ها، رنگ ها و فوم های ضد حریق و غیره را شامل می شود.

 

همچنین شما میتوانید برای کسب آگاهی بیشتر  همه روزه با کارشناسان سیستم آتش بند و دودبند در تماس باشید و یا به آدرس https://flamro.ir مراجعه نمایند.

نویسنده: مهندس سیوان عزیزی

2 پاسخ

  1. با سلام ما دریک مکان نیاز به کف کاذب داریم ولی در آن مکان موردنظر بعلت ریزش آب مشکل نفوذ آب به زیر کف کاذب و دردسرهای بعدی وجود دارد آیا راهی برای عدم نفوذ آب وجود دارد ممنون وسپاسگزارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *