بایدها و نبایدهای اجرای انکر بولت

در صنایع ساختمان سازی اتصالات قسمت مهمی از پروژه ها را شامل می شوند، انکربولت نوعی اتصال مکانیکی و یا شیمیایی است که با استفاده از آن میتوان یک قطعه را به مساحت مورد نظر که به طور عموم از جنس بتن نیز هست متصل کرد، در این مقاله ضمن بررسی انواع انکربولت ، به بررسی ویژگی ها و بایدها و نبایدهای اجرای انکر بولت نیز پرداخته می شود.

 

انکربولت شیمیایی

انکربولت شیمیایی یعنی اتصال راد تماما رزوه، میلگرد و … در داخل بتن ، با استفاده از چسب کاشت مخصوص آن می باشد.

 

انکربولت مکانیکی

انکربولت مکانیکی بر خلاف انکر بولت های شیمیایی طوری طراحی شده اند که جهت اتصال به بتن از چسب های کاشت میلگرد بهره نمی برند، هنگام قرار گرفتن داخل حفره ی ایجاد شده به وسیله ی باز شدن پایه های خود، با بتن به شدت درگیر می شوند، تا از این طریق، اتصال لازمه برقرار شود و تحت باربری سازه ای قرار گیرند. انکربولت مکانیکی دارای دو دسته ی انکر بولت فلزی و پلاستیکی می باشد.

شکل انکربولت ها شامل یک قسمت رزوه و سمت دیگر نگهدارنده می باشد. قسمتی که شامل نگهدارنده میشود ابتدا داخل فونداسیون یا بتن و قسمت رزوه دار بیرون از بتن قرار میگیرد. برای قرار گرفتن صحیح انکر بولت در بتن باید پس از قرار دهی آن در سوراخ ایجاد شده از ابزار نصب مخصوص استفاده شود.

 

ویژگی های انکر بولت خوب چیست؟

انکربولت باید از استحکام بالا یعنی تنش تسلیم بالایی برخوردار بوده و شکننده نباشد‌‌‌‌. همچنین انکر بولت باید ضد زنگ و ضد خوردگی باشد. محیط جغرافیایی که انکربولت در آن مکان استفاده می شود حائز اهمیت است. رطوبت و یا آلودگی های شیمیایی محیطی، عوامل موثری در انتخاب نوع انکرها است. برای کارایی بهتر انکر بولت از روکش های گالوانیزه استفاده میکنند تا در برابر عوامل محیطی و رطوبت، مقاومت بسیار بالایی را از خود نشان می دهد.

 

از مواردی که باید در کاشت انکرها به آن توجه نمود:

 

۱- بارهای وارده بر بتن:

تمامی بارهای دینامیکی و استاتیکی وارد بر بتن که انکربولت داخل آن نصب می شود در به کار بردن نوع انکر و اجرای آن موثر است.

 

۲- فاصله ی قرار گیری انکرها:

عمل انکراژ  نباید به قدری نزدیک به هم باشد که باعث ترک خوردگی بین دو انکر شود.

 

۳- عمق کاشت انکر:

با محاسبه کردن بارهای وارده بر انکر بولت اندازه ی عمق کاشت و قطر انکر هارا می توان تخمین زد.

 

۴- توزیع بار:

کاشت انکر بولتها باید طوری باشد که بارهای وارد شده به آن بیشتر از میزان تحمل باربری انکر نباشد.

 

۵- مراحل کاشت :

در کاشت انکربولت ، ابتدا سوراخ مورد نظر را ایجاد میکنیم  سپس سطح مورد نظر را تمیز میکنیم تا گرد وغبار روی سطح مورد نظر پاک شود. سپس انکر را داخل  سوراخ ایجاد شده می گذاریم. برای داخل رفتن انکر بولت در حفره ی ایجاد شده از ابزار نصب مخصوص استفاده می شود تا با کمک ضربه های چکش، انکربولت وارد سوراخ شده و فعال گردد و با بتن درگیر شود.

 

بایدها و نبایدهای اجرای انکر بولت

– برای نصب انکربولت از ابزار مناسب نصب استفاده کنید.
– اندازه ی سوراخ های ایجاد شده را بررسی کنید.
– از ابزار نصب مخصوص کاشت انکر بولت استفاده کنید.
– در زمان دریل کاری، مسیر را تغییر ندهید.
– دستور العمل های مربوطه که از طرف شرکت سازنده ارائه شده است را رعایت کنید.
– انکربولت را در لبه های بتن نصب نکنید.
– عمق کاشت را با مصالح دیگری پر نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *