بهسازی ساپورتینگ تأسیسات و المان های غیرسازه ای صنایع پایین دستی نفت

با توجه به پیشرفت روزافزون علم بشر در جهت بهبود کیفیت کار و محاسبات مهندسی دقیق تر ، در ساپورتینگ پروژه های نفتی نیز از ساپورت های مدولار تأسیساتی استفاده می گردد.

فعالیت های صنعت نفت به ۳ گروه تقسیم بندی می شوند :

صنایع پایین دستی

صنایع میان دستی

صنایع بالا دستی

صنایع پایین دستی نفت

این صنعت بخشی از صنعت نفت و گاز طبیعی می باشد. که مسئولیت پالایش و توزیع نفت خام و فروش مشتقات نفتی را به عهده دارد.

این بخش از صنعت شامل پالایشگاه ها،پتروشیمی ها و شرکت های توزیع کننده ی محصولات نفتی می باشد.

صنایع پایین دستی محصولات مشتقات نفتی زیادی از قبیل گاز مایع (ال پی جی)، بنزین، سوخت جت، گازوئیل، روغن‌ها و آسفالت و…را تولید می کند.

 

بخش های مختلف صنعت پایین دستی نفت

  • توزیع کننده ها
  • بازار فروش مشتقات نفتی
  • پالایشگاه ها و بخش های تولیدکننده ی مشتقات نفتی

در صنایع بالادستی نفت ارتباط مستقیمی با مصرف کنندگان وجود ندارد. در صورتی که این ارتباط مستقیم در صنایع پایین دست نفت با وجود محصولاتی مانند بنزین و گازوئیل و…همواره به وجود می آید.

 

تأسیسات صنعتی در پتروشیمی ها ، پالایشگاه ها و بخش های تولید کننده ی مشتقات نفتی

واحدهای گوناگون صنعتی، تجاری دارای یک واحد تامین( utility ) می باشد. در این واحد علاوه بر تصفیه کردن آب جهت رسیدن به کیفیت مورد تایید به منظور استفاده در مصارف تولیدی و تامین بخار، به عنوان حامل انرژی نیز به کار برده می شود.
بر این اساس با توجه به تجهیزات صنعتی مورد استفاده ، از مجموعه ای از تاسیسات حرارتی و برودتی شامل دیگهای آب گرم و بخار، چیلر، برج خنک کن، پمپ، شیر آلات و خطوط انتقال، عایقهای حرارتی و برودتی، سیستمهای تامین هوای فشرده، تابلو های برق و کنترل، سیستمهای روشنایی و … استفاده می شود.

صنایع مختلف دارای تنوع بسیاری می باشد،بنابراین تأسیسات صنعتی به کاربرده شده در هربخش نیز دارای تفاوت و گوناگونی است.
در نگاه کلی ممکن است. بسیاری از تجهیزات استفاده شده در صنایع مختلف یکسان باشند. اما ظرفیت ها ، چیدمان تجهیزات ، محل نصب و محدودیتهای محیطی از جمله عوامل مهم در اجرای پروژه های مختلف هستند.

با توجه به اهمیت بالای موارد ذکر شده نصب ساپورت ها ، لوله و اتصالات ، انجام عملیات پایپینگ ،  نصب تجهیزات صنعتی ، نصب سیستم های روشنایی ، ساخت و نصب تابلوهای برق و کنترل ، نصب سینی کابل ، کابل کشی ،  و … باید توسط کارشناسان با مهارت و با تجربه صورت گیرد.
کارشناسان فنی و فروش گروه صنعتی لینکران در شرکت سازه پایدار الهیه همه روزه آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به مشتریان گرامی می باشند.

 

بهینه سازی انواع سیستم ساپورتینگ تأسیساتی

استفاده از سیستم های سنتی درموارد ذکر شده در بخش دوم همواره مشکلات زیادی برای کارفرمایان و بهره برداران ایجاد کرده است.
هزینه ی زیاد ساخت شامل هزینه ی جوش کاری ، برش کاری ، سوراخکاری و هزینه های نصب سیستم ساپورتینگ سنتی چه از نظر زمانی و نیروی کار ، مقاومت ضعیف سیستم ها در برابر رطوبت ، عدم وجود آرایش مناسب و چشم نواز فضا ، عدم انعطاف پذیری مناسب در برابر زلزله و بارهای جانبی ، امکان ایجاد حریق در بخش های مختلف براثر جوش کاری ، عدم سهولت در انجام خدمات مربوط به تعمیر و نگهداری ساپورت های مربوطه ، ایجاد خوردگی سطوح به خصوص در بحث عایق کاری به روش سنتی و قدیمی و… از معایب انواع سیستم ساپورتینگ تأسیساتی سنتی و المان های غیرسازه ای می باشد.

امروزه در صنایع با تکنولوژی روزدنیا ، سیستم های ساپورت مدولار ، جایگزین انواع سیستم ساپورتینگ سنتی شده و توانسته است. معایب موجود را برطرف سازد و گامی مؤثر در جهت بهینه سازی هزینه های ساخت و نصب این قبیل سیستم ها بردارد.

سیستم ساپورت مدولار از قطعات فولادی با روکش های مورد نیاز با توجه به شرایط هر بخش از صنعت از پیش طراحی وتولید می شود. و بدون نیاز به جوشکاری و سوراخکاری جهت ساپورتینگ تاسیسات و المان های غیرسازه ای با اتصالات پیچ و مهره ای به هم متصل و به کار برده می شود.
لازم به ذکر است با توجه به نصب آسان و سریع این سیستم ها از لحاظ هزینه های مادی و نیروی کار نیز مقرون و به صرفه می باشد.

 

 

گروه صنعتی لینکران توانسته است در زمینه بهسازی ساپورتینگ تأسیسات و تجهیزات صنایع بزرگ کشور گامی مؤثر بردارد.

و با تکیه بر عنایات پروردگار و دانش متخصصان کشور پیشرو در امر تولید محصولاتی از قبیل سیستم ساپورتینگ تأسیسات ، سیستم ساپورت مدولار ، انواع عایق الاستومری ، لرزه گیر و بست لوله باشد.

 

نویسنده : جواد کلانتری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *