باسداکت ساختمانی چیست؟

باسداکت ساختمانی (busducts) که به نام busways هم خوانده می شود. از انواع سیستم توزیع فشار برق می باشند. که جهت انتقال برق از کانال های آلومینیومی و یا مسی استفاده میکنند. همچنین برای محافظت نیز محفظه آلومینیومی کاربرد دارد.

باسداکت ساختمانی چیست شرکت دانش بنیان سازه پایدار الهیه

تاریخچه باسداکت

 

ابتدای دهه ۱۹۳۰ باسداکت کاربرد زیادی در صنعت خودروسازی آمریکا داشت. به این دلیل که در تولیدات صنعتی برق زیادی برای ماشین های الکتریکی مصرف میشد. از باسداکت استفاده میکردند. که هم کارآیی بیشتری داشت. و هم متناسب تر بود. شرکت بولداگ (Bulldog) اولین شرکت تولیدکننده باسداکت می باشد. که در سال ۱۹۳۲ محصول خود را روانه بازار نمود.

 

ترکیب یک باسداکت

 

باسبارها

 

نوارهای فلزی از جنس مسی یا آلومینیوم موجود در باسداکت ها که رسانای الکتریکی هم هستند. باسبار نامیده میشوند. به نسبت میزان جریان الکتریسیته مورد نیاز ، در اشکال و اندازه های مختلف موجود هستند. سطوح تماس این باسبارها نقره و یا قلع اندود می گردند.

 

عایق

 

عایق پلی استر دارای عملکرد الکتریکی بسیار خاص و همچنین استحکام مکانیکی بالا می باشد. این مواد دوستدار محیط زیست هستند. باسداکت ها درصورت آتش سوزی هالوژن و مواد مضر منتشر نمی کنند.

 

محفظه

 

محافظت از باسبارها در برابر آسیب وظیفه اصلی محفظه سیستم باسداکت می باشد.جهت زیاد نمودن سطح از سطوح دندانه دار استفاده میشود. این مسئله موجب بهبود بحث اتلاف گرمای سیستم ها می شود. و جهت جلوگیری از گرد و غبار از تهویه استفاده نشده است.

 

اتصال

 

سیستم های مجرای باسداکت توسط عایق مشترک به شکل مکانیکی و الکتریکی به هم وصل می شوند. شیارهای لبه کار بصورت مقعر و محدب هستند تا فاصله خزش را زیاد کنند. همچنین دستگاه دارای نشانگرهای رنگی حرارتی جهت نمایش دمای بالا می باشد. برای حفظ فشار مناسب در فضای بزرگ از پیچ و مهره فولادی با استحکام بالا استفاده می شود.

 

مکان های پر استفاده باسداکت ها

 

باسداکت ها جهت اجرای ایمن پخش برق سه فاز، در محیط های نسبتاً بزرگ استفاده می گردند. مثل:

هتل ها

بانک ها

مراکز داده

مراکز خرید

فرودگاه ها

نمایشگاه ها

نیروگاه های انرژی

مراکز دولتی بزرگ

سیستم های قطار

ساختمان های اداری

بیمارستان ها و کلینیک های خاص

ساختمان های صنعتی مانند کارگاه ها و کارخانه ها

 

هزینه نصب باسداکت ها

 

نصب باسداکت ها هزینه آنچنانی ندارد. چرا که در طولانی مدت و در روند استفاده به دلیل نصب سریع، تعمیرات و نگهداری آسان، طول عمر بالای دستگاه موجب صرفه جویی می شود. نصب این دستگاه در قیاس با کابل ها بسیار ساده می باشد. این مسئله منجر به نیاز به نیروی کمتری برای کار است. همچنین هزینه های تعمیر و نگهداری بسیار کم است. و تقریبا هزینه ای ندارد. طول عمر یک دستگاه باسداکت نیز قریب به ۲۰ سال است.

همچنین درصورت نیاز به اتصال جدید میتوان از یک دوشاخه اضافی استفاده نمود. واحدهای آن را نیز میتوان سفارشی نمود.

 

برنامه های کاربرد سیستم های باسداکت

 

تنوع در سیستم های باسداکت بسیار زیاد است. و در فضاهای مختلفی استفاده می شود. میتوان در موارد زیر مشاهده نمایید:

 

 

مرکز اطلاعات

 

سیستم های باسداکت معمولا در مراکز داده استفاده می شوند. چرا که در عملکرد و سهولت در راه اندازی تداوم دارند. تغییر تجهیزات برقی نیاز به نصب یک جعبه شیر دار در محل است. بدون این که به پیمانکار خاصی برای نصب کابلها نیاز باشد. همچنین این سیستم ها را میتوان دوباره استفاده نمود.

 

تجاری

 

سیستم های باسداکت در ساختمان های تجاری مثل مراکز خرید هم استفاده می شوند. بدلیل اهمیت فضا، زیبایی شناسی و نگهداری، سیستم های باسداکت به دیگر موارد ترجیح داده می شود.

 

مسکونی

 

در ساختمان های مسکونی هم سیستم های باسداکت به علت سهولت نصب و قابلیت اطمینان استفاده میشوند. بدلیل عدم وجود هالوژن در این سیستم ها، در صورت آتش سوزی خطر انتشار مواد سمی را ندارد. این سیستم به طور مفید برق را در کل ساختمان پخش می کند.

 

زیر ساخت

 

زیرساخت هایی مانند سیستم های مترو نیاز به توزیع برق در فاصله های طولانی دارند. که از نظر الکتریکی کارآمد باشند. از این رو استفاده از باسداکت بسیار مفید می باشد. این سیستم ها به شکل محصور هستند. که باعث میشود از آسیب توسط عوامل خارجی جلوگیری شود.

 

صنعتی

خط تولید ساختمان های صنعتی مانند کارخانه ها و کارگاه هانیاز به توزیع برق با افت ولتاژ پایین نیاز دارند. همچنین به دلیل انعطاف بالا میتوان در هر زمان تغییراتی داد. برای جلوگیری از آسیب هایی که ممکن است منبع تغذیه را مختل نماید. باید حتما خاصیت ضدخوردگی داشته باشد. و همچنین با دوام باشد.

 

مراقبت های بهداشتی

 

بیمارستان همیشه باید محلی امن و با اطمینان بالا باشد. از این رو سیستم های باسداکت برای فضاهای درمانی بسیار ایده آل هستند. بدلیل محفظه بادوام و محافظت شده باسداکت ها، که از تهویه یکنواخت جلوگیری به عمل می آورد. این مسئله منجر به تبدیل باسداکت به یک منبع تغذیه مهم می شود. که حتی با آسیب های جزئی هم قطع نمی شود. همچنین به دلیل نداشتن هالوژن، درصورت آتش سوزی با خطر انتشار مواد سمی روبرو نمی شوند.

مزایای باسداکت ساختمانی - شرکت دانش بنیان سازه پایدار الهیه - لینکران

مزایای باسداکت

مزایای کلیدی سیستم های باسداکت موجب شده تا به عنوان یک سیستم توزیع برق مناسب در بازار رایج شود.

 

کاهش هزینه ها

 

بدلیل نیاز کمتر به نیروی کار و مواد نگهداری، در هزینه ها صرفه جویی می شود.

 

سرعت نصب بالا

 

نصب باسداکت از گذاشتن کابلها بسیار راحتتر و سریعتر است. و خطای کمتری را نیز دارد.

 

زیبایی شناسی

 

سیستم های باسداکت ساده ، کوچک و جمع هستند. و بدلیل داشتن رنگ آمیزی های مختلف میتوان با محیط اطراف آن را تطابق داد.

 

انعطاف‌پذیری

 

سیستم‌های باسداکت در هر زمانی قابلیت تنظیم شدن دارند. و قطعات آن نیز خاصیت استفاده دوباره دارند.

 

سازگار با محیط

 

سیستم های باسداکت عاری از هالوژن می باشند. و انتشار مواد سمی درصورت آتش سوزی احتمالی ندارند. مواد مصرفی آن نیز قابلیت بازیافت دارند.

 

شرکت دانش بنیان سازه پایدار الهیه که به تازگی نشان استاندارد دانش نماد را از سازمان استاندارد ملی دریافت نموده است.
تولیدکننده و تأمین کننده انواع عایق الاستومری ، سیستم ساپورت تأسیسات و لرزه گیر مکانیکی با برند لینکران می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *